Het Wajong forum van UWV perspectief: Wikipedia voor Wajongers

Waar wil je over lezen?

Het Wajong forum van UWV perspectief: Wikipedia voor Wajongers

wajong forum

We hebben Saraya en Jan Willem van UWV Perspectief gevraagd om wat antwoorden te geven op veelgestelde vragen over onder andere een Wajong uitkering. Voordat we deze artikelen met je gaan delen, stellen ze zich graag aan je voor en lichten ze toe wat het Wajong forum inhoudt.

Het Wajong forum van UWV perspectief: Wikipedia voor Wajongers

Een platform voor én door mensen met een arbeidsongeschiktheidsuitkering. Een plek waar je vragen kunt stellen, informatie kunt delen en elkaar kunt ondersteunen. Saraya en Jan Willem stellen zich vandaag voor en geven uitleg over het Wajong forum van UWV perspectief

Wie zijn wij?

Hallo allemaal! Het ECJP heeft ons, Saraya en Jan Willem gevraagd of we onszelf aan jullie willen voorstellen. Dat willen we natuurlijk wel en we vertellen dan ook meteen iets over onze werkzaamheden. Sinds april dit jaar zijn wij de moderators van het Wajong-forum van UWV Perspectief.
Saraya is 47 lentes jong en houdt van lezen, piano spelen en schrijven. Jan Willem is 29 jaar en is elk weekend te vinden op het voetbalveld. We werken met veel plezier bij UWV, mede dankzij het Wajong-forum.

uwv perspectief
Jan Willem en Saraya

Samen hebben we een aantal specialisaties in ons pakket, zoals:

  • WW (Werkeloosheidswet)
  • WIA (Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen)
  • Wajong (Wet werk en arbeidsondersteuning jong gehandicapten)

Dat betekent dat we de meeste van de vragen die over deze uitkeringen gaan kunnen beantwoorden. De meest gestelde vragen op deze site zullen we beantwoorden in een apart artikel.

“Het Wajong forum is een soort Wikipedia voor Wajongers”

Wajong forum

Op het Wajong-forum kun je met andere mensen praten over alles wat je bezighoudt. Vaak gaat dit over serieuze zaken die betrekking hebben op de uitkering, over medische problemen, maar je kan ook zomaar een topic tegenkomen over bijvoorbeeld de roze poedel van tante Betsy.
Iedereen kan met zijn of haar vragen op het forum terecht en het antwoord is vaak al ergens te vinden op de site; door de jaren heen is het forum een uitgebreid naslagwerk geworden. Zoals Jan Willem altijd zegt: ‘Het is een soort Wikipeda voor Wajongers.’
Maar er verandert zo vaak iets in de wetgeving, dat er toch steeds nieuwe vragen ontstaan. Voor de leden van het forum is het dan fijn als je jouw vraag aan je lotgenoten en/of ervaringsdeskundigen voor kan leggen.

Ervaringsdeskundigen

Meestal beantwoorden de forumleden elkaars vragen. Wij controleren dan of de gegeven informatie juist is. Klopt het wat er wordt gezegd of geadviseerd? Dan hoeven wij verder eigenlijk niks te doen. Maar als we vinden dat het antwoord iets uitgebreider kan, of nog een extra nuance nodig heeft, dan zetten we ons Webcareteam in. Zij zullen dan alsnog je vraag beantwoorden. Zo weet je zeker dat je altijd de juiste informatie krijgt.
Er heerst over het algemeen een positieve sfeer op het forum, ondanks de schrijnende situaties en verhalen die je soms tegenkomt. Als een forumlid toch eens iets zegt dat eigenlijk niet door de beugel kan, dan wordt hij of zij vaak door de andere leden gecorrigeerd. Dat is erg fijn. We hoeven daardoor maar weinig in te grijpen.

Welkom

Verder is het Wajong forum ook gewoon een fijne uitlaatklep. Soms wil je gewoon je verhaal even kwijt, je frustratie uiten of iets moois delen. Of je wilt in contact komen met andere Wajongers.
Heb je tips voor een goedkoop dagje uit? Deel het vooral. Het kan allemaal op het forum.
Mocht je meer vragen hebben over een arbeidsongeschiktheidsuitkering, dan ben je natuurlijk van harte welkom op ons forum. Het is dan wel het Wajong forum, maar er is ook een hoekje ingericht voor WIA vragen. Er zijn zelfs concrete plannen om naast het Wajong-forum een apart WIA-forum op te richten, maar daarover zullen we vast nog wel een keertje schrijven.
Bekijk het Wajong forum van UWV perspectief >>

Vragen aan Jan Willem en Saraya? Laat het ons weten!

De komende tijd zullen er meer artikelen verschijnen die door Jan Willem en/of Saraya geschreven zijn over zaken omtrent het UWV. Heb jij vragen? Laat het dan zeker even weten, dan nemen wij deze mee en zul je het antwoord binnenkort kunnen lezen op ECJP.nl
Je kunt je vragen stellen in een reactie onder dit bericht of je stuurt ons persoonlijk een berichtje via Facebook, Instagram, mail of WhatsApp. We horen graag van je!
 
Nog even verder lezen?

Op de hoogte blijven? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter.

Hulp nodig? Stuur ons een appje of mailtje.

Kom in contact met jongeren zoals jij!

Wil jij graag in contact komen met lotgenoten zodat je ervaringen kunt uitwisselen, tips kunt delen en herkenbare verhalen kunt lezen en dat allemaal in een groep met jongeren die jou écht begrijpen? Meld je aan voor de JongPIT Community op Facebook!
Scroll naar top
Skip to content