Vanaf vandaag is JongPIT.nl officieel live!

Waar wil je over lezen?

Vanaf vandaag is JongPIT.nl officieel live!

JongPIT is dé plek voor jongeren met een chronische aandoening in de leeftijd 15 tot en met 30 jaar. Ons doel is dat jongeren met een chronische aandoening de regie hebben over hun leven. Dat ze meegenomen worden in beslissingen die over hen gaan. Om dit doel te bereiken willen we Perspectief bieden, streven we naar Inclusie in de samenleving en willen we het Talent van jongeren zoals jij optimaal benutten. Om zo dicht mogelijk bij de doelgroep te blijven, wordt JongPIT volledig gerund door jongeren die zelf een chronische aandoening.

Wat kun je verwachten op JongPIT.nl?

Op JongPIT.nl kun je artikelen verwachten over alles wat betrekking heeft op leven met een chronische aandoening​. ​Denk ​hierbij aan:

  • Inclusief onderwijs
  • Werken & inkomen
  • Zorg
  • Wonen
  • Vrije tijd
  • Leven met een chronische aandoening

Ook gaan we regelmatig om je mening vragen en is input altijd welkom. Wij nemen dit mee naar de politiek, de overheid of maatschappelijke organisaties waardoor jij indirect invloed hebt op beslissingen die betrekking hebben op jouw leven.

We brengen jongeren samen in de JongPIT-community op Facebook en in de toekomst bieden we online trainingen aan, zodat jij sterker in je schoenen komt te staan. Ook bieden we individueel hulp via mail of WhatsApp.

Drie initiatieven in één stichting

Met het oprichten van JongPIT houden ALL OF ME, Ervaringscentrum Jong Perspectief (ECJP) en Jongerenpanel ZeP op te bestaan als individuele initiatieven. De ervaring en kennis die bij deze organisaties aanwezig is, bundelen we op een krachtige manier in de nieuwe stichting.

JongPIT gaat, net als haar grondleggers, de verbinding aan met andere initiatieven en patiëntenorganisaties, die zich inzetten voor het welzijn van jongeren met een chronische aandoening. Om op deze manier nog meer te kunnen betekenen voor jou en alle andere jongeren met een chronische aandoening.

JongPIT maakt het verschil. Voor jou.

De komende tijd zal deze site gevuld worden met interessante artikelen en blogs, in de tussentijd houden we je graag op de hoogte via Facebook, Instagram, Twitter en Linkedin. Volg ons dus op één van deze kanalen om al onze ontwikkelingen te volgen.

Heb jij onderwerpen waar je meer over wilt lezen? Opmerkingen over de website? Vragen? Laat dan zeker even een reactie achter! Wij horen graag van je.

Op de hoogte blijven? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter.

Hulp nodig? Stuur ons een appje of mailtje.

Hulp nodig? Stuur ons een appje of mailtje, of bericht op ons Facebook:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en GooglePrivacy PolicyenServicevoorwaarden toepassen.

Kom in contact met jongeren zoals jij!

Wil jij graag in contact komen met lotgenoten zodat je ervaringen kunt uitwisselen, tips kunt delen en herkenbare verhalen kunt lezen en dat allemaal in een groep met jongeren die jou écht begrijpen? Meld je aan voor de JongPIT Community op Facebook!
Scroll naar top Skip to content