JongPIT in de media: De resultaten van de Corona Impact Analyse

Waar wil je over lezen?

JongPIT in de media: De resultaten van de Corona Impact Analyse

JongPIT Media Corona Analyse

JongPIT heeft onderzoek gedaan wat de impact is van corona voor jongeren met een chronische aandoening. Met de resultaten van dit rapport willen we duidelijk in kaart brengen waar jongeren tegen aan lopen én wat daarbij kan helpen. Afgelopen donderdag (5 nov.) – op de dag dat ook het online event Wij Zijn JongPIT was – zijn de resultaten van de corona impact analysen gedeeld én op meerdere media kanalen verschenen. Uiteraard zijn we daar enorm trots op. We zetten daarom even op een rijtje in welke media JongPIT is verschenen.

De resultaten van de corona impact analyse in de media

Verschillende JongPIT’ers zijn in de media verschenen om te delen hoe zij de corona crisis ervaren in combinatie met het hebben van een chronische aandoening.

Interview met JongPIT’er Dewi-Jill

In de Telegraaf verscheen een artikel waarin JongPIT’er Dewi-Jill (17) haar verhaal deelt over de impact die de corona crisis heeft op haar leven. Ze verloor haar baantje in de reismarketing en laat zich nu omscholen tot apothekersassistente. Daarbij kon ze niet meer naar fysiobegeleiding en het zwembad. In de Telegraaf geeft ze aan: “Alle hulp viel dit voorjaar opeens weg”.

Dit interview is verschenen in de Telegraaf en het Leids Dagblad.

Download het interview met Dewi-Jill (PDF)

JongPIT’er Emma over haar chronische aandoening

Op het Instagram account NOS Stories vertelt JongPIT’er Emma over haar chronische aandoening; het Ehlers-Danlos syndroom. Ze legt uit wat voor impact de bindweefselaandoening heeft op haar studie en de zorg die ze krijgt.

JongPIT’er Femke op de radio

Ook op de radio is over de Corona Impact Analyse gesproken. JongPIT’er Femke sprak bij radio 1 over de impact van de corona-crisis voor jongeren met een chronische aandoening. Ook deelt Femke over haar eigen bevinding met betrekking tot de corona-crisis en wat dit voor haar betekent.

Je kunt het radio fragment hier beluisteren.

Video interview met Femke

JongPIT’er Femke wordt via video geïnterviewd over de impact van corona voor jongeren met een chronische aandoening, beperking of psychische kwetsbaarheden. Ook praat Femke over haar eigen aandoening en hoe zij de corona-crisis ervaart; onder andere de impact op haar studie, een (tijdelijke) verhuizing door corona en het gesprek met Rutte.

De video is gedeeld via AD Video, BNdestem.nl, Brabants Dagblad, De Gelderlander, Tubantia, Eindhovens Dagblad, De Sentor en PZC.

Artikelen over het onderzoek van JongPIT 

Op de website van het Nederlands Jeugd Instituut verscheen een bericht over het onderzoek wat JongPIT heeft gedaan om te onderzoeken wat de impact is van de corona crisis voor jongeren met een chronische aandoening.

“Een wrange constatering is verder dat jongeren met een lichamelijke aandoening de sociale schade van de lockdown nauwelijks konden inhalen tijdens de versoepeling van afgelopen zomer, door de gezondheidsrisico’s die zij lopen.”

Lees het artikel op nji.nl

Ook op ZorgWelzijn.nl is een artikel verschenen over hoe de toekomst voor jongeren met een chronische aandoening wankelt door de corona crisis.

Het bericht is (tegen betaling) te lezen op zorgwelzijn.nl.

Dankbaar voor deze media aandacht

Uiteraard is iedereen die bij JongPIT betrokken is enorm trots op het feit dat we zo vaak verschenen zijn in de media. Want hoe meer jongeren met een chronische aandoening we kunnen bereiken, hoe meer we er kunnen helpen!

In de intro gaven we al aan dat 5 november óók de dag was van het officiele, digitale lanceringsfeestje van JongPIT. Heb je het event gemist? Je kunt het hier terug kijken!

Op de hoogte blijven? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter.

Hulp nodig? Stuur ons een appje of mailtje.

Hulp nodig? Stuur ons een appje of mailtje, of bericht op ons Facebook:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en GooglePrivacy PolicyenServicevoorwaarden toepassen.

Kom in contact met jongeren zoals jij!

Wil jij graag in contact komen met lotgenoten zodat je ervaringen kunt uitwisselen, tips kunt delen en herkenbare verhalen kunt lezen en dat allemaal in een groep met jongeren die jou écht begrijpen? Meld je aan voor de JongPIT Community op Facebook!
Scroll naar top Skip to content