Maak het verschil als ervaringsdeskundige: word TestKees!

Waar wil je over lezen?

Maak het verschil als ervaringsdeskundige: word TestKees!

IPW

Het Instituut voor Publieke Waarden is op zoek naar ons; jongeren met een chronische aandoening of beperking. Word vandaag nog onderdeel van het Dreamteam of inspirerende TestKees 

Een van onze waardevolle partners: het Instituut voor Publieke Waarden (IPW) is op zoek naar jongeren zoals wij! Het instituut zoekt gemotiveerde jongeren met een beperking als gevolg van een chronische (lichamelijke en/of psychische) aandoening die de publieke zaak willen verbeteren.

Bij IPW kun je door ervaren actie-onderzoekers zelf opgeleid worden tot actie-onderzoeker. Als actie-onderzoeker, ben je onderdeel van het Dreamteam, en ga je op zoek naar oplossingen op maat voor een jongere die is vastgelopen, en vertaal je deze met je team in advies over hoe het sociale domein ‘beter’ kan worden ingericht: Inclusiever, met perspectief en ruimte voor je talent.

Het Instituut voor Publieke Waarden is op zoek naar ons! Word TestKees of onderdeel van het Dreamteam!

  • TESTKEES: Ben jij vastgelopen bij de gemeente of bijvoorbeeld uwv, en kom je er in je eentje niet meer uit? Aanmelden als TestKees doe je gemakkelijk door een mailtje te sturen naar Eelke van het IPW. Het dreamteam van IPW gaat dan samen met jou op zoek naar een oplossing op maat. Het is een unieke mogelijkheid om met jouw eigen verhaal de toekomst voor jongeren in een vergelijkbare situatie te verbeteren! En deelname is ook nog eens helemaal gratis. 
  • DREAMTEAMER: Wil je leren om een echte onderzoeker te worden? En wil je met jouw eigen ervaring meebouwen aan een inclusievere samenleving? Dan is dit je kans! Word onderdeel van het dreamteam van IPW en volg kosteloos de leergang tot actie-onderzoeker. De lessen zijn online te volgen. 

Wat doet het Instituut voor Publieke Waarden?

Het instituut voor Publieke Waarden (IPW) zet zich in voor mensen die tussen wal en schip zijn gevallen. Ieder beleid produceert namelijk ongewenste en onverwachte effecten. Hoe goed de bedoelingen ook zijn die eraan ten grondslag liggen. Die onbedoelde en onverwachte effecten zijn een uitstekend aangrijpingspunt om de publieke zaak te verbeteren.

Het IPW onderzoekt en verbetert de publieke zaak door publieke problemen duurzaam en waardengedreven op te lossen. Met de weerbarstige, onverwachte en onbedoelde praktijk als belangrijkste bestanddeel, ontwerpt het IPW concrete interventies en oplossingen – op het niveau van bestuur, beleid en uitvoering – die de publieke zaak van vandaag verbeteren en die van de toekomst helpen creëren. Het onderzoek is actiegericht wat dit precies inhoudt, leggen we je zo uit!

Het IPW doet dus actieonderzoek naar jongeren met een beperking ten gevolge van een chronische aandoening. Dat is nodig omdat wij structureel met meer regels, te maken hebben dan onze leeftijdsgenoten. De Nederlandse verzorgingsstaat maakt veel mogelijk, maar veel van ons lopen desondanks ook geregeld tegen belemmeringen aan. Dat wil IPW doorbreken, samen met FNO en Stichting JongPIT. Help je mee?

Actiegericht onderzoek wat is dat precies?

Een actie-onderzoeker zit niet thuis achter zijn of haar bureau te analyseren wat er mis gaat en hoe het beter kan. Zij of hij bedenkt oplossingen en voert deze uit en onderzoekt vervolgens hoe het beter kan. Een actie-onderzoeker onderzoekt vanuit haar of zijn eigen ervaring en met de mensen om wie het gaat. 

Het IPW is op zoek naar vijftien jongeren met een chronische aandoening die gratis nieuwe skills willen leren. De opleiding duurt tien dagen (zes dagen lessen voorbereiden en vier dagen jongeren helpen), onkosten worden vergoed. De cursus volg je online. 

Wil jij actie-onderzoeker worden? Meld je dan hier aan, er is beperkt plek, vol is vol. Let op: de data op de advertentie zijn verouderd, je kunt je nog wel aanmelden.

Meld je aan als TESTKEES en vind samen met het Dreamteam de ideale oplossing voor jouw situatie

Ben jij afgewezen voor de wajong maar kun je door je ziekte toch niet het minimumloon verdienen? Of kom je andere sociale obstakels tegen op werk of tijdens je studie? Of loop je op een hele andere manier vast bij UWV of bij de gemeente of gewoon ergens anders tussen het kastje en de muur van de overheid? Dan is jouw situatie misschien wel uitermate geschikt als TestKees voor het dreamteam van actie-onderzoekers. Samen met het dreamteam ga jij dan op zoek naar de oplossingen voor problemen waar jij tegenaan loopt in het sociale domein. 

Dus nog even deze twee unieke kansen op een rij:

  1. Volg een opleiding tot actie-onderzoeker en word onderdeel van het Dreamteam dat het sociale domein gaat veranderen! 
  2. Jouw situatie is uniek, en in plaats van dat je daarmee buiten de boot valt ben je voor het dreamteam de ideale TestKees om te begrijpen waar het mis gaat in het huidige systeem. Het dreamteam gaat samen met jou onderzoeken wat jou wel helpt en hoe de maatschappij jou het beste kan ondersteunen. 

Wil jij je aanmelden? stuur je een mailtje naar Eelke.

Er zijn nog maar een paar plekken, dus wacht niet te lang!

Op de hoogte blijven? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter.

Hulp nodig? Stuur ons een appje of mailtje.

Hulp nodig? Stuur ons een appje of mailtje, of bericht op ons Facebook:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en GooglePrivacy PolicyenServicevoorwaarden toepassen.

Kom in contact met jongeren zoals jij!

Wil jij graag in contact komen met lotgenoten zodat je ervaringen kunt uitwisselen, tips kunt delen en herkenbare verhalen kunt lezen en dat allemaal in een groep met jongeren die jou écht begrijpen? Meld je aan voor de JongPIT Community op Facebook!
Scroll naar top Skip to content