Toegankelijk dagje uit in de anderhalvemetersamenleving

Waar wil je over lezen?

Toegankelijk dagje uit in de anderhalvemetersamenleving

JongPIT heeft in de community ToegankelijkDagjeUit meegekeken hoe de anderhalvemetersamenleving uitpakt voor mensen met een beperking tijdens een dagje uit. De jongeren met een chronische aandoening hebben aangegeven wat belangrijk voor hen is en hun eigen ervaringen gedeeld.

Karin Stiksma van Joint Projects is initiatiefnemer/kwartiermaker en heeft vele partijen bij elkaar gebracht.

Alle deelnemende ervaringsdeskundigen, recreatieondernemers, belangenbehartigers en experts schreven vervolgens een protocol als aanvulling op het protocol ‘Veilig Samen Uit’ van de Club van Elf en de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen. Vandaag overhandigde Minister van Gehandicaptenzaken Rick Brink namens de community dit protocol aan staatssecretaris Mona Keijzer.

Langetermijnvisie

JongPIT pleit voor een langetermijnvisie op een toegankelijk dagje uit. Want vrijetijdsbesteding is ook voor jongeren met een chronische aandoening erg belangrijk.

Femke van Zoggel: ‘De coronacrisis was de aanleiding om ook bij een dagje uit specifiek rekening te houden met mensen met een beperking. Maar we moeten natuurlijk áltijd rekening houden met deze mensen. Het is daarom belangrijk dat er ook naar de lange termijn wordt gekeken. Want iedereen, ook jongeren met een chronische aandoening, wil wel eens een dagje weg.’

Lees het persbericht van ToegankelijkDagjeUit (pdf)

Lees het aanvullende protocol voor een toegankelijk dagje uit (pdf)

Op de hoogte blijven? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter.

Hulp nodig? Stuur ons een appje of mailtje.

Hulp nodig? Stuur ons een appje of mailtje, of bericht op ons Facebook:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en GooglePrivacy PolicyenServicevoorwaarden toepassen.

Kom in contact met jongeren zoals jij!

Wil jij graag in contact komen met lotgenoten zodat je ervaringen kunt uitwisselen, tips kunt delen en herkenbare verhalen kunt lezen en dat allemaal in een groep met jongeren die jou écht begrijpen? Meld je aan voor de JongPIT Community op Facebook!
Scroll naar top Skip to content