Waar wil je over lezen?

JongPIT Kick-Off Event

Wij zijn JongPIT. Live vanuit het Paard van Troje in Den Haag deelden wij de inzichten uit ons recente onderzoek over de effecten van de coronacrisis op jongeren met een chronische aandoening of beperking.

Wat heeft het hen gekost? Of misschien juist wel opgeleverd? Wat kunnen jongeren zelf doen en waar kan de politiek of het bedrijfsleven ondersteuning bieden? 

Dit en meer bespreken we tijdens een interactief programma onder leiding van Rocky Hehakaija & Daan Verheugt (JongPIT)

Programma:

–  Indrukwekkende opening door Daan Verheugt (JongPIT)

– Femke van Zoggel (projectleider JongPIT) en Marco Florijn (Programmaleider Jongeren INC bij FNO Zorg voor Kansen) vertellen over de totstandkoming van JongPIT en de bijzondere samenwerking tussen JongPIT en Jongeren INC. 

–  Eline van der Meulen (coördinator onderzoek JongPIT) presenteert de uitkomsten van ons onderzoek naar de effecten van de coronacrisis op jongeren met een chronische aandoening of beperking. Het eerste exemplaar van het rapport wordt uitgereikt aan Leonard Geluk (directeur VNG). 

–   Elise van der Putten (Hoogleraar Sociale Pediatrie en kinderarts) en Ton Wilthagen (Hoogleraar Arbeidsmarkt) reageren op de resultaten van de corona impactanalyse

– Tijdens een rondetafelgesprek gaan Rick Brink (Minister van Gehandicaptenzaken), Dolf van Veen (Bijzonder hoogleraar Onderwijs en Jeugdbeleid aan Nottingham University) en Heleen Knottnerus (projectleider JongPIT) samen het gesprek aan over een aantal prikkelende stellingen.

– Femke van Zoggel  (projectleider JongPIT) vertelt wat JongPIT voor jouw organisatie kan betekenen

–  Feestelijke afsluiting met alle jongeren van JongPIT

 

Op de hoogte blijven? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter.

Hulp nodig? Stuur ons een appje of mailtje.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

Kom in contact met jongeren zoals jij!

Wil jij graag in contact komen met lotgenoten zodat je ervaringen kunt uitwisselen, tips kunt delen en herkenbare verhalen kunt lezen en dat allemaal in een groep met jongeren die jou écht begrijpen? Meld je aan voor de JongPIT Community op Facebook!
Scroll naar top
Skip to content