lisa

Lisa

Drijfveer

Ik zet mij in voor JongPIT, omdat ik zowel positieve als negatieve dingen heb meegemaakt in mijn leven als gevolg van mijn chronische aandoeningen. Ik wil mijn negatieve ervaringen inzetten om impact te maken en zo veranderingen te weeg te brengen. Met als doel dat andere chronisch zieke jongeren deze obstakels niet op hun pad krijgen.

Leuk Feitje

Ik studeer hbo-Verpleegkunde, maar ik ben bang voor naalden (om geprikt te worden)

Over mij

Vier jaar geleden ben ik door een oproep op Facebook bij het Jongerenpanel gekomen. Ik doe het nog steeds met heel veel plezier.

Ik heb sinds mijn vierde Jeugdreuma en sinds mijn tiende de huidziekte CDLE (Lupus). Ik wilde bij het panel omdat ik aardig wat negatieve en ook wel positieve ervaringen heb gehad met onderwijs en zorg. Door het panel kan ik de negatieve ervaringen omzetten in iets positiefs en samen met de andere panelleden echt iets bereiken.

Bij het panel houd ik mij bezig met onderwijs, omdat ik slechte en goede ervaringen heb op verschillende scholen. Verder ga ik regelmatig in gesprek in de Tweede Kamer, ben ik samen met een paar andere leden bezig met een transitierichtlijn en help ik met het opbouwen van de jongerencommunity.

Naast mijn studie en het Jongerenpanel houd ik van lekker op een terrasje zitten met vrienden, reizen, naar concerten gaan en series kijken.

Het Jongerenpanel heeft mij veel gebracht! Naast dat ik echt mensen kan bereiken en impact kan maken, kom ik op veel plaatsen waar een ‘normale’ negentienjarige niet zou komen (denk aan de radio, Tweede Kamer, congressen en ministeries), ben ik steviger in mijn schoenen gaan staan, heb ik een heel nieuwe vriendengroep erbij gekregen en heb ik echt het gevoel dat ik het voor andere chronisch zieke jongeren beter kan maken.

Scroll naar top Skip to content