blauwe cirkel
handen leunend op laptop

Jong .

We zijn er om jongeren net als wij te versterken.

Onze missie is alle jongeren (15 t/m 30 jaar) in Nederland met een chronische aandoening volwaardig mee te laten doen in de maatschappij. Met volwaardig meedoen bedoelen we dat je op jouw manier je studie kunt volgen, met de juiste aanpassingen kunt werken, weet hoe je kunt omgaan met je aandoening en krijgt waar je recht op hebt.

Ons doel is dat jij de regie hebt over jouw leven en dat je wordt meegenomen in beslissingen die over jou gaan. Dit doel bereiken we niet alleen door jongeren perspectief te bieden, maar ook door onbegrip in de samenleving weg te nemen en de maatschappij te informeren over de mogelijkheden van jongeren met een chronische aandoening. Wij zijn er namelijk van overtuigd dat we juist veel kunnen bijdragen, en dat willen we de maatschappij laten zien.

JongPIT maakt het verschil

JongPIT is samengesteld vanuit drie losse initiatieven: ALL OF ME, ECJP en het Jongerenpanel ZeP. Deze drie initiatieven hadden dezelfde missie, maar richtten zich op verschillende pijlers. Omdat we allemaal hetzelfde doel hebben – jongeren met een chronische aandoening verder helpen naar de volgende stap – besloten we om te gaan samenwerken zodat we jou nóg beter kunnen helpen.

We maken het verschil door:

Ervaringskennis en informatie delen

Op jongpit.nl vind je artikelen over studeren, werk, regelingen, vergoedingen, wonen, zorg en het dagelijkse leven, zodat jij alle informatie op één plek kunt vinden.

Lotgenotencontact

In de JongPIT Community kan je  in contact kunt komen met lotgenoten en onderling tips en informatie kunt uitwisselen.

Gevraagd en ongevraagd avies

Wij bundelen binnengekomen ervaringen en meningen, waarmee we, gevraagd of ongevraagd, invloed uitoefenen bij de politiek, maatschappelijke organisaties en de overheid.

Empowerment

In onze online leeromgeving zul je leren om zelfverzekerder worden in omgaan met je aandoening, waardoor je meer vertrouwen krijgt in jezelf. 

Wist je dat...

... jouw ervaring Goud waard is?

Hoe jouw ervaring meehelpt...

1. Jij stelt een vraag of deelt een situatie…

….in een 1 op 1 gesprek, in een reactie of
in een social media bericht.

2. Wij gaan op onderzoek…

… om je te helpen met jouw situatie, of omdat we een handige tip of ervaring van je ontvangen. 

3. We bundelen..

… ervaringen (anoniem), tips en adviezen om invloed te kunnen uitoefenen bij politiek, maatschappelijke organisaties en de overheid. Ook publiceren we op deze website regelmatig makkelijk leesbare samenvattingen, nuttige stappenplannen en inspirerende verhalen. 

4. En delen..

…dankzij jouw input deze bundeling op social media en op deze website. Daarbij verwijzen we regelmatig naar websites of organisaties die over hetzelfde onderwerp gaan en een stapje verder kunnen ondersteunen. 

5. We maken landelijk verschil…

…wanneer een systeem of de uitvoering van dat systeem niet goed werkt. We doen dat op verschillende niveaus waarbij de jongere altijd centraal staat. Met gevraagd of ongevraagd advies oefenen we invloed uit op politiek, maatschappelijke organisaties en overheid. 

6. Dus jouw ervaring of tip…

… helpt honderden jongeren met een chronische aandoening!

Scroll naar top Skip to content