Volwaardig meedoen in de maatschappij.

Dat is waar JongPIT zich sterk voor maakt.
JongPIT maakt zich sterk

Met volwaardig meedoen bedoelen we dat we op onze manier een studie kunnen volgen, met de juiste aanpassingen kunnen werken, weten hoe we om kunnen gaan met onze aandoening en krijgen waar we recht op hebben.

Dit bereiken we niet alleen door jongeren met een chronische aandoening of beperking perspectief te bieden, maar ook door onbegrip in de samenleving weg te nemen en de maatschappij te informeren over de mogelijkheden van jongeren met een chronische aandoening. Wij zijn er namelijk van overtuigd dat we juist veel kunnen bijdragen, en dat willen we de maatschappij laten zien. 

Jong . maakt het verschil

JongPIT is samengesteld vanuit drie losse initiatieven: ALL OF ME, ECJP en het Jongerenpanel ZeP. Deze drie initiatieven hadden dezelfde missie, maar richtten zich op verschillende pijlers. Omdat we allemaal hetzelfde doel hebben – jongeren met een chronische aandoening verder helpen naar de volgende stap – besloten we onze krachten te bundelen zodat we jongeren met een chronische aandoening of beperking nóg beter kunnen helpen.

"Ons doel is om regie te krijgen over ons leven & meegenomen te worden in beslissingen die over ons gaan."

Onze peilers; de thema's waar we op focussen:

Wist je dat...

... jouw ervaring Goud waard is?

Jongere of organisatie: samen maken we het verschil in elk thema

1. Een jongere stelt een vraag of deelt een ervaring

….1 op 1, in een reactie op een artikel, op een social media bericht of via een vragenlijst, onderzoek of project.

2. Wij gaan op onderzoek…

… en bundelen uitgebracht advies, ervaringen en tips. We delen regelmatig makkelijk leesbare samenvattingen, nuttige stappenplannen en inspirerende verhalen voor jongeren. Daarbij verwijzen we naar relevante en ondersteunende websites, producten, diensten of organisaties.

3. Wanneer we zien dat het in de praktijk niet aansluit…

… op de behoefte van de jongere, gaan we in gesprek met organisaties om te kijken hoe we hier samen verbetering in kunnen brengen. Hierbij staat het perspectief van de jongere altijd centraal staat.

4. We geven ook ongevraagd advies..

… wanneer we zien dat een systeem of de uitvoering van dat systeem structureel niet goed werkt. Dit doen wij bijvoorbeeld in politiek, maatschappelijke organisaties en overheid. Ook hierbij staat het perspectief van de jongere centraal. 

5. Dus door jouw ervaring en kennis…

… helpt JongPIT duizenden jongeren met een chronische aandoening of beperking!

We maken op elk van de thema's dus verschil door:

Ervaringskennis en informatie delen

Op jongpit.nl vind je artikelen over studeren, werk, regelingen, vergoedingen, wonen, zorg en het dagelijkse leven, zodat jij alle informatie op één plek kunt vinden.

Lotgenotencontact

Zit je met een situatie waar je met veel vragen zit en bieden artikelen onvoldoende antwoord? Een team van jongeren staat voor je klaar om jou antwoord te kunnen geven. Ook kun je in de JongPIT Community in contact komen komen met lotgenoten en onderling tips en informatie kunt uitwisselen.

Gevraagd en ongevraagd avies

Wij bundelen binnengekomen ervaringen en meningen, waarmee we, gevraagd of ongevraagd, invloed uitoefenen bij de politiek, maatschappelijke organisaties en de overheid.

Empowerment

In onze online leeromgeving zul je leren om zelfverzekerder worden in omgaan met je aandoening, waardoor je meer vertrouwen krijgt in jezelf. 

Scroll naar top Skip to content