Volwaardig meedoen in de maatschappij.

Dat is waar JongPIT zich sterk voor maakt.
JongPIT maakt zich sterk

Met volwaardig meedoen bedoelen we dat we op onze manier een studie kunnen volgen, met de juiste aanpassingen kunnen werken, weten hoe we om kunnen gaan met onze aandoening en krijgen waar we recht op hebben.

Dit bereiken we niet alleen door jongeren – net als ons – met een chronische aandoening of beperking perspectief te bieden, maar ook door onbegrip in de samenleving weg te nemen en de maatschappij te informeren over de mogelijkheden van jongeren met een chronische aandoening of beperking. Wij zijn er namelijk van overtuigd dat we juist veel kunnen bijdragen, en dat willen we de maatschappij laten zien. 

"Ons doel is om regie te krijgen over ons leven & meegenomen te worden in beslissingen die over ons gaan."

Wij maken verschil door:

Op jongpit.nl vind je artikelen over studeren, werk, regelingen, vergoedingen, wonen, zorg en het dagelijkse leven, zodat jij alle informatie op één plek kunt vinden.

Wij bundelen binnengekomen ervaringen en meningen, waarmee we, gevraagd of ongevraagd, invloed uitoefenen bij de politiek, maatschappelijke organisaties en de overheid.

Zit je met een situatie waar je met veel vragen zit en bieden artikelen onvoldoende antwoord? Een team van jongeren staat voor je klaar om jou antwoord te kunnen geven. Ook kun je in de JongPIT Community in contact komen komen met lotgenoten en onderling tips en informatie kunt uitwisselen.

We leren je om zelfverzekerder worden in omgaan met je aandoening, waardoor je meer vertrouwen krijgt in jezelf. 

Jong . maakt het verschil

Scroll naar top
Skip to content