7 Redenen om op JongPIT te stemmen voor het Appeltje van Oranje!

Waar wil je over lezen?

7 Redenen om op JongPIT te stemmen voor het Appeltje van Oranje!

appeltje van oranje

We hebben groot nieuws! JongPIT is namelijk genomineerd voor Appeltje van Oranje. De komende 10 dagen kun je op ons stemmen om onze kans op de grote prijs te vergroten. We leggen je graag uit wat Appeltje van Oranje precies is én geven je 7 redenen waarom wij deze zouden moeten winnen. Weet jij al genoeg en wil je gewoon stemmen? Dat snappen we 😉 Stemmen kan hier!

Wat is Appeltje van Oranje?

Appeltje van Oranje is een actie van het Oranje Fonds. Appeltjes van Oranje zijn dé prijs voor initiatieven die ertoe doen. Er zijn 39 organisaties genomineerd die zich inzetten voor kansengelijkheid voor álle jongeren

JongPIT is één van die geselecteerde organisaties! Deze jaarlijkse prijs van het Oranje Fonds bestaat uit een bronzen beeldje, gemaakt door Prinses Beatrix, en een bedrag van €25.000,-. Met deze prijs kan JongPIT zich dus nóg beter inzetten voor jongeren met fysieke en/of psychische klachten en nog meer impact maken.

Onder de video lees je de 7 redenen om op JongPIT te stemmen!

7 Redenen waarom JongPIT het Appeltje van Oranje moet winnen

Dat wijzelf vinden dat we moeten winnen, is natuurlijk niet gek. We zullen jou 7 redenen geven waarom wij als JongPIT dit Appeltje van Oranje zouden moeten winnen.

1. We zijn er voor álle jongeren met fysieke en/of psychische klachten

Het maakt bij JongPIT niet uit wat je hebt, of het nou lichamelijk of psychisch is, wij zijn er om jou vooruit te helpen. Dankzij een groot team met allemaal vrijwilligers die net zoals jij chronische klachten hebben, weten we ook wat er speelt en wat belangrijk is. De aandoeningen binnen het team lopen ook uiteen.

Hierdoor kunnen we de jongeren in Nederland met fysieke en/of psychische klachten goed vertegenwoordigen.

2. Juiste informatie over uiteenlopende onderwerpen

Of het nou gaat over studeren, werk en inkomen, zorg, wonen, leven met of vrije tijd: wij bieden jou de informatie die je nodig hebt om verder te komen.

Dit kan gaan over waar je recht op hebt, hoe je een sollicitatiegesprek het beste kunt voeren, wat je kunt doen bij onbegrip of hoe je omgaat met de feestdagen. Wij schrijven erover, delen de juiste informatie en geven je tips. Alles zodat jij goed geïnformeerd bent en weer een stap vooruit kunt zetten.

3. We verbinden jongeren met elkaar

Soms voel je je gewoon enorm alleen als je lichamelijke of psychische klachten hebt. Maar, geheimpje: dat ben je niet. We hebben een online community om jongeren met elkaar te verbinden, zodat jij jouw verhaal kunt delen, tips kunt vragen of gewoon even een luisterend oor vindt.

Daarnaast delen we elke maand een online spelletjes avond zodat jij lekker vanuit huis, gezelligheid kunt ervaren met andere jongeren die daar net zoals jij behoefte aan hebben.

4. We geven gevraagd én ongevraagd advies

Wij als jongeren kunnen nog zo veel willen en weten wat er anders moet; uiteindelijk zijn het anderen die voor verandering moeten zorgen. Om die reden gaat JongPIT in gesprek met politici, beleidsmakers en andere organisaties om ze gevraagd én ongevraagd advies te geven.

Wij trekken onze mond open om te laten horen wat er anders moet, wat beter kan en waar jongeren behoefte aan hebben. Op deze manier blijft het niet bij mooie plannen en idealistische scenarios, maar kunnen we ook écht zorgen voor verandering. Want dát is wat telt.

5. We bieden jongeren de kans zich te ontwikkelen

Als lid van JongPIT krijg je de kans om te ontdekken wat je leuk vindt, om jouw stem te laten horen en om mee te denken over wat er wordt gedeeld. Daarnaast bieden we leuke cursussen aan zodat jij je kunt ontwikkelen. Ook voor jongeren buiten JongPIT bieden we ontwikkelingsmogelijkheden.

Zo organiseren we met regelmaat interessante en leerzame masterclasses waar jij gratis aan deel kunt nemen. Op deze manier kun jij weer wat nieuws leren!

6. Wij geven jongeren de kans hun stem te laten horen

Praat niet over ons, maar mét ons. Dat is wat veel jongeren zeggen en dat begrijpen wij super goed. Daarom zorgen wij ervoor dat de stem van de jongeren gehoord wordt. De jongeren binnen JongPIT nemen regelmatig deel aan panels, onderzoeken en gesprekken over onderwerpen die voor jongeren met psychische en/of fysieke klachten belangrijk zijn.

Maar ook jij kunt hieraan deelnemen. Met regelmaat delen we op onze social media kanalen oproepen om enquêtes in te vullen of om je op te geven aan onderzoeken. Op deze manier krijg jij de kans om jouw stem te laten horen!

7. We zijn gewoon een superleuke stichting

Naast alle toffe dingen die we doen om jou vooruit te helpen én om verandering te realiseren, zijn we gewoon een superleuke stichting. Een vol fantastische jongeren die er álles aan doen om een inclusieve maatschappij te creëren waarin jij volwaardig mee kunt doen.

Stem op JongPIT! Jouw stem doet ertoe!

Genoeg redenen dus om op JongPIT te stemmen zodat we het Appeltje van Oranje kunnen winnen. Stem op ons, via deze link.

Alvast super bedankt! Deel het ook gerust met je ouders, vrienden, familie, buren en kennissen en deel erover op social media. Want niet alleen voor ons is het fantastisch als we zouden winnen, óók voor jou! Want winnen betekent ook dat we nóg meer impact kunnen maken. Let’s go! 😀

>> Stem op JongPIT <<

Op de hoogte blijven? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter.

Hulp nodig? Stuur ons een appje of mailtje.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

Kom in contact met jongeren zoals jij!

Wil jij graag in contact komen met lotgenoten zodat je ervaringen kunt uitwisselen, tips kunt delen en herkenbare verhalen kunt lezen en dat allemaal in een groep met jongeren die jou écht begrijpen? Meld je aan voor de JongPIT Community op Facebook!
Scroll naar top
Skip to content