Jongeren met een psychische kwetsbaarheid willen Nationaal Preventieakkoord Mentale Gezondheid

Waar wil je over lezen?

Jongeren met een psychische kwetsbaarheid willen Nationaal Preventieakkoord Mentale Gezondheid

De jongeren met een psychische kwetsbaarheid van FNO’s Team GeestKracht trekken vandaag stevig aan de bel in Den Haag. Door hun mentale problemen lopen ze regelmatig vast in onze samenleving. Ze kunnen bijvoorbeeld niet meer naar school, vinden geen (passend) werk of kunnen niet op zichzelf wonen. Vanuit de wetenschap dat ook bij psychische klachten geldt: voorkomen is beter dan genezen, pleit Team GeestKracht voor een Nationaal Preventieakkoord Mentale Gezondheid. Dit doen ze samen met Young in Prison, Stichting SAMAH, Labyrint-In Perspectief, Stichting Zwerfjongeren Nederland, Nationale Jeugdraad, Stichting ExpEx, MIND, @ease en JongPIT.  

Noaz (21), duo-voorzitter van Team GeestKracht:

‘Het is raar dat er sinds 2018 een Nationaal Preventieakkoord is, maar dat daarin geen aandacht is voor jongeren met mentale problemen. Dat is een gemiste kans. Het gaat om een grote groep jongeren die mentaal in de knel komt. Dat moeten we willen voorkomen.’ 

Met het overhandigen van een petitie aan de leden van de Tweede Kamercommissie VWS roepen de jongeren Tweede Kamerleden én het toekomstig kabinet op aan de slag te gaan met een Nationaal Preventieakkoord Mentale Gezondheid.

Meer over het Nationaal Preventieakkoord Mentale Gezondheid

Op de hoogte blijven? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter.

Hulp nodig? Stuur ons een appje of mailtje.

Hulp nodig? Stuur ons een appje of mailtje, of bericht op ons Facebook:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en GooglePrivacy PolicyenServicevoorwaarden toepassen.

Kom in contact met jongeren zoals jij!

Wil jij graag in contact komen met lotgenoten zodat je ervaringen kunt uitwisselen, tips kunt delen en herkenbare verhalen kunt lezen en dat allemaal in een groep met jongeren die jou écht begrijpen? Meld je aan voor de JongPIT Community op Facebook!
Scroll naar top Skip to content