Ervaringsverhaal Samira: Scoliose, SOLK, student en gek op paarden

Waar wil je over lezen?

Ervaringsverhaal Samira: Scoliose, SOLK, student en gek op paarden

Voor de categorie ‘ervaringsverhalen’ zijn we opzoek gegaan naar jongeren met een chronische aandoening (lichamelijk en/of fysiek) die hun verhaal wilde delen. Om op deze manier andere jongeren te inspireren, hoop te geven en praktische ondersteuning te bieden.
In deze editie lees je Samira haar verhaal. Een jonge meid die haar dagen druk gevuld heeft met een nieuwe studie, afspraken bij de fysio en oefentherapie, rustmomenten en.. Paarden! Hoewel ze nog behoorlijk jong is, weet ze goed waar ze over praat. Lees het zelf maar!

Ervaringsverhaal Samira: Scoliose, SOLK, nieuwe studie en gek op paarden

1. Kun je in het kort iets over jezelf vertellen?

Ik ben Samira, en ik ben 17 jaar oud. Ik zit nu in het eerste jaar van het mbo, de opleiding gespecialiseerd pedagogisch medewerker. Paardrijden en bezig zijn met de paarden doe ik erg graag!

2. Welke chronische aandoening (lichamelijk/psychisch) heb je en sinds wanneer? Wat houdt dit voor jou in?

Ik heb scoliose en SOLK, dit is pas dit jaar vastgesteld. Ik loop al sinds mijn 10e met chronische pijnklachten. Ik ben hierdoor dagelijks erg moe en mentaal is het ook best zwaar.

3. Wat helpt jou om hier zo goed mogelijk mee om te gaan?

Ik loop bij de psycholoog en heb 1x per week fysio en 1x per week oefentherapie. Dit helpt mij wel, maar helaas wel voor 1 a 2 dagen, maar dat zijn wel de dagen dat ik me iets beter voel

4. Wat belemmert jou in het dagelijks leven en hoe ga je hiermee om?

Dat ik overdag erg moe ben, en daardoor minder goed mee kan doen op school. Ik probeer mijn dag zo in te plannen dat ik genoeg rustmomenten heb.

5. Heb je een uitkering of maak je gebruik van toeslagen of voorzieningen om jouw situatie wat gemakkelijker te maken?

Op school loop ik bij een trajectbureau, die kijkt samen met mij hoe de opleiding verloopt en of de opleiding haalbaar voor mij blijft, als dat niet het geval is kan ik met haar samen uitzoeken welke opleiding wel bij mij past. Verder heb ik op school gesprekken met de zorg coördinator, en de schoolverpleegkundige. Ik heb op school een aangepast rooster.

6. Hoe plan jij alles zodat je balans houdt tussen school, werk of dagbesteding en vrije tijd?

Ik probeer als ik thuis ben om de 2 uur een rustmoment van minimaal een half uur in te plannen. En ik probeer meestal na 20:00 uur niet meer aan school te werken zodat ik ook even tijd voor mezelf hebt.

7. Wat wil jij meegeven aan andere chronisch zieke jongeren?

Probeer zoveel mogelijk rustmomenten in een dag te plannen. En er met iemand over praten kan ook goed helpen! Schaam je niet als je bijvoorbeeld aanpassingen tijdens je studie nodig hebt, dit helpt jou alleen maar beter.
Onwijs bedankt, Samira voor het delen van jouw verhaal! 

Op de hoogte blijven? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter.

Hulp nodig? Stuur ons een appje of mailtje.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

Kom in contact met jongeren zoals jij!

Wil jij graag in contact komen met lotgenoten zodat je ervaringen kunt uitwisselen, tips kunt delen en herkenbare verhalen kunt lezen en dat allemaal in een groep met jongeren die jou écht begrijpen? Meld je aan voor de JongPIT Community op Facebook!
Scroll naar top
Skip to content