Help mee om eenzaamheid rond de feestdagen te verminderen!

Waar wil je over lezen?

Help mee om eenzaamheid rond de feestdagen te verminderen!

kerstcampagne 2019

Veel jongeren met een chronische aandoening ervaren eenzaamheid tijdens de feestdagen. Terwijl iedereen de feestdagen doorbrengt met vrienden en familie, moet jij misschien thuis blijven omdat het door fysieke of psychische klachten niet haalbaar is om je tussen de mensen te begeven. Daardoor is de decembermaand voor veel jongeren met een chronische aandoening erg pittig. Wij willen daar wat aan doen. Want we weten hoe jij je voelt en je bent niet alleen.

Eenzaamheid bij jongeren met een chronische aandoening tijdens de feestdagen

Voor velen is de decembermaand een maand vol gezelligheid met vrienden en familie. Maar als je psychische of fysieke klachten hebt kan dit wel eens anders zijn.

Eenzaamheid speelt bij veel jongeren met een chronische aandoening een rol, zeker in een periode waarin gezelligheid met vrienden en familie centraal staat. Want terwijl iedereen geniet van etentjes met de hele familie samen, spelletjes doet met vrienden, of op een andere manier geniet van de feestdagen, zit of lig jij misschien wel thuis op de bank of op bed omdat je door je klachten niet aanwezig kunt zijn.

Dat is pijnlijk en vooral heel confronterend. Eenzaamheid is iets naars en als iedereen om je heen samen is terwijl jij de tijd alleen doorbrengt kan dit best lastig zijn.

Bij ECJP willen we daar wat aan doen. Want wij herkennen deze eenzaamheid tijdens de feestdagen, wij weten hoe jij je voelt, en juist daarom willen we actie ondernemen.

Speciaal voor de eenzame jongeren hebben we een kerst campagne opgezet. Omdat wij graag willen dat je je nét wat minder eenzaam voelt tijdens deze drukke dagen.

Kun je de video niet bekijken? Ga dan naar: https://www.youtube.com/watch?v=xAIW-L4n40Y

Stuur een kaartje!

Het sturen van een kaartje is een klein gebaar wat zoveel impact kan maken als je eenzaam bent. Een leuke kaart met lieve tekst of mooie wens kan zorgen voor een lach op je gezicht en dat is precies ons doel.

Wil jij tijdens de feestdagen graag een kaartje ontvangen en/of versturen? Meld je dan aan om mee te doen aan onze kerstcampagne. Zodat jongeren met een chronische aandoening zoals jij en ik, zich nét wat minder eenzaam voelen in de decembermaand.

Ik meld me aan om een kaartje te sturen/ontvangen >>


Video is mede mogelijk gemaakt door…

Naast het team van ECJP werkte ook andere jongeren mee aan deze campagne:

Op de hoogte blijven? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter.

Hulp nodig? Stuur ons een appje of mailtje.

Hulp nodig? Stuur ons een appje of mailtje, of bericht op ons Facebook:

Kom in contact met jongeren zoals jij!

Wil jij graag in contact komen met lotgenoten zodat je ervaringen kunt uitwisselen, tips kunt delen en herkenbare verhalen kunt lezen en dat allemaal in een groep met jongeren die jou écht begrijpen? Meld je aan voor de JongPIT Community op Facebook!
Scroll naar top Skip to content