Welkom bij JongPIT. Leuk dat je er bent!

Wij willen een inclusieve samenleving met inclusief onderwijs, goede gezondheidszorg, een inclusieve arbeidsmarkt en meer begrip voor jongeren met een chronische aandoening. Dat is onze droom en daar werken we aan, samen met onze partners. 

Wat is jouw droom?  

Praat en doe mee!

Behoefte aan meer ondersteuning of persoonlijke begeleiding?
Ga dan naar een van onze partners:

Op zoek naar passende studie, stage of baan?

Stichting Studeren & Werken Op Maat begeleidt hoogopgeleide jongeren met een psychische en/of lichamelijke beperking op een intensieve wijze naar een passende baan, traineeship of stage op hun niveau.

SWOM is geen standaard werving en selectiebureau en ook geen commerciële vacaturebank. Wij geloven in begeleiding in een bredere context dan werk alleen. We coachen zowel de werkgever, de Young Professional, maar geven ook ondersteuning aan de omgeving, zoals familie en andere betrokken organisaties.

Everybody Work

Gewoon aan ’t werk. Bij een tof bedrijf, via een uitzendbureau. Ook als je chronisch ziek bent en werk minder vanzelfsprekend voor je is, maar je wel bomvol motivatie zit. Het kan!

Stichting 180 en YoungCapital slaan de handen ineen voor Everybody Work: een persoonlijk traject om jou te coachen naar een baan voor langere tijd. 

Onze jobcoach gaat samen met jou zo´n jaar lang aan de slag. Om lekker aan het werk te gaan, kijken we niet alleen naar de belangrijkste professionele skills. Jouw persoonlijke skills verdienen net zoveel aandacht. Want we helpen je niet zomaar aan een job, maar coachen je naar een werkplek voor langere tijd. Everybody Work is er voor alle jongeren met een chronische aandoening in Nederland.

Wil je werken aan een toekomstplan?

Ben je tussen de 17 en 35 en op zoek naar een baan of studie die echt bij je past? Of wil je een eigen onderneming starten en weet je niet waar te beginnen? Sluit je aan als member bij de Buzinezzclub, ontdek wat je wil en maak samen met ons jouw plan voor de toekomst!

Onze trainers staan voor je klaar en bieden je workshops, coaching en een persoonlijk actieplan. Deelname kost je niets. Bij de Buzinezzclub draait alles om jou! 

Werken aan inclusief onderwijs

Het praktijkplatform wil niet alleen de scholen ondersteunen die al werken aan inclusiever onderwijs maar ook van betekenis zijn voor scholen die deze stap willen zetten en zich hierop (gaan) voorbereiden.

Het praktijkplatform biedt alle ruimte om goede en veelbelovende praktijken van samenwerking van het regulier met het speciaal onderwijs en professionals uit andere sectoren onder de aandacht te brengen en bij te dragen aan de verdere ontwikkeling van de onderwijsleeromgeving en ondersteuning daarvan.

Meer weten of lezen wat het Platform naar Inclusiever Onderwijs met JongPIT voor scholen, ouders en leerlingen gaat doen?

JongPIT gaat met het Platform naar Inclusiever Onderwijs actief aan de slag om de stem van jongeren en ouders in scholen te laten horen zodat ze mee kunnen denken en werken aan inclusiever onderwijs. Wil je hierover meedenken of doen?

FNO Jongeren INC

Jongeren INC heeft de missie dat jongeren met een chronische aandoening of beperking naar wens en vermogen kunnen meedoen in een inclusieve samenleving. Het programma streeft naar gelijke kansen voor jongeren met een chronische aandoening. Zodat de talenten van deze vele duizenden jongeren ook benut worden. 

Jongeren INC is een vervolg op Zorg én Perspectief en gebruikt de kennis en ervaring die hier is opgedaan. Om onze missie te behalen werken we onder andere samen met JongPIT en deze partners. 

jongeren INC logo
Scroll naar top
Skip to content