9x Begeleiding met (zoeken naar) werk met een chronische aandoening

Waar wil je over lezen?

9x Begeleiding met (zoeken naar) werk met een chronische aandoening

Begeleiding naar werk

Werk vinden of behouden als je een chronische aandoening hebt kan lastig zijn. Gelukkig zijn er verschillende initiatieven die zich inzetten voor mensen met een chronische aandoening en ondersteuning bieden bij begeleiding naar werk of juist helpen om je baan te behouden. We delen in dit artikel 6 organisaties die zich inzetten voor mensen met een chronische aandoening en begeleiding met (zoeken naar) werk nodig hebben.

9x Begeleiding met (zoeken naar) werk met een chronische aandoening

Hoewel velen met een chronische aandoening wel wíllen werken, weten de meeste niet precies hoe ze dit moeten aanpakken. Hetzelfde geld voor werk behouden, ook dit is vaak lastig als je dagelijks belemmerd wordt door een chronische aandoening. Onderstaande organisaties kunnen hulp bieden.

1. Emma at work

Ben je tussen de 15 en 30 jaar, chronisch ziek en op zoek naar werk? Dan kun je terecht bij Emma at Work. Het maakt niet uit welk opleidingsniveau je gevolgd hebt of naar wat voor baan je zoekt. Bij Emma at Work zijn ze gemotiveerd om jou te helpen bij het zoeken naar een geschikte baan.

Ook bieden ze verschillende trainingen en workshops aan om jou te ondersteunen jezelf goed op de kaart te zetten of te leren hoe je een goede sollicitatiebrief schrijft.

Bekijk de website van Emma at Work >>

2. Centrum Chronisch ziek en Werk

Bij Centrum Chronisch ziek en werk bieden ze begeleiding aan voor tweede spoor re-integratie en word je gecoacht om goed met je klachten om te gaan. Het is voor mensen die gezondheidsklachten hebben en mogelijk uitvallen, een uitkering hebben maar graag willen werken of als je wilt re-integreren.

De coaches bij Centrum Chronisch ziek en Werk hebben zelf ook gezondheidsklachten en daarnaast hebben ze een achtergrond als psycholoog, arbeidsdeskundige of re-integratie adviseur. Samen met jou wordt gekeken welke mogelijkheden er zijn.

Bekijk de website van Centrum Chronisch ziek en Werk >>

3. Stap Nu

Heb je kanker (gehad) en daardoor moeite om je baan te behouden of een nieuwe baan te zoeken? Stap Nu biedt hiervoor ondersteuning. Ze begeleiden je bij een spoor 1 (job coaching bij je huidige baan) en spoor 2 traject (begeleiding naar ander werk), loopbaanbegeleiding, sollicitatietraining, arbeidsbemiddeling, Total Care verzuimbegeleiding bij kanker of chronische ziekte, arbeidsbemiddeling en UWV-trajecten Werkfit Maken en Naar Werk.

Bekijk de website van Stap Nu >>

Begeleiding naar werk

4. Buzinezz Club

De Buzinezzclub biedt een trainingsprogramma aan die speciaal voor jongeren is ontwikkeld. Je volgt workshops, trainingen en wordt persoonlijk begeleid door een coach. Het is gericht op jongeren die willen werken, ondernemen of zoekende zijn naar een passende studie.

De Buzinezzclub is momenteel actief in 3 steden: Rotterdam, Utrecht en Eindhoven. Je kunt zelf je doelen kiezen en wordt door Buzinezzclub ondersteunt om jezelf te ontwikkelen.

Bekijk de website van de Buzinezzclub >>

5. Chronisch Werkt!

Wanneer je een chronische aandoening hebt kan werken steeds moeilijker worden. Chronisch Werkt ondersteunt en begeleid werknemers in loondienst om het werk draaglijk te houden. Dit doen ze middels een (online) training, begeleiding op de werkplek, een individueel programma of workshop. Ook voor advies voor bijvoorbeeld een moeilijk gesprek of tips hoe je dingen het beste kunt aanpakken kun je contact met ze opnemen.

Met of zonder diagnose; zolang je gezondheidsklachten hebt die je belemmeren in je werk kan Chronisch Werk ondersteuning bieden.

Bekijk de website van Chronisch Werkt! >>

6. USG restart

Heb je moeite met het behouden of vinden van een passende baan? USG restart biedt ondersteuning. Zij geloven er namelijk in dat werk voor iedereen van belang is, omdat het niet alleen zorgt voor een inkomen maar ook sociaal contact stimuleert, zorgt voor een ritme en je eigen ontwikkeling kunt vergroten.

USG restart biedt verschillende diensten aan, zoals o.a.: re-integratie, Werkfit traject, Naar Werk traject en jobcoaching. Ook bieden ze een cursus ‘slimmer solliciteren’ aan die je kan helpen om je kans aan een baan te vergroten.

Bekijk de website van USG restart >>

7. Onbeperkt aan de slag

Bij Onbeperkt aan de slag kun je terecht al je een chronische aandoening hebt, gebruik maakt van een uitkering of in het doelgroepregister staat. Ze bieden meerdere diensten aan om jou ondersteuning te bieden.

Zo wordt er wekelijks een meet en greet georganiseerd door het hele land met een speciaal thema waar je in contact komt met werkgevers. Je hebt er toegang tot de meest recente vacatures, je kunt je aansluiten bij trainingen, je kunt bij het PowerPunt terecht met al je vragen over werk en voor vragen omtrent wet- en regelgevingen kun je bij de OmbudsSpits terecht.

Bekijk de website van Onbeperkt aan de slag >>

8. Bijzondere Banen

Voordat je gaat solliciteren is het belangrijk dat je weet wie je bent en wat je kunt. Bij Bijzondere Banen wordt ondersteuning geboden voor hoe jij je het beste kunt profileren op de arbeidsmarkt, hoe je een passende baan vindt en op wat voor manier jij je het beste kunt presenteren.

Bijzondere Banen biedt ondersteuning bij het maken van jouw profiel waardoor je voor jezelf duidelijk in kaart kunt brengen waar je goed in bent en wat het beste bij je past.

Bekijk de website van Bijzondere Banen >>

9. FLOOR Jongerencoaching

Ben jij tussen de 15 en 30 jaar en weet jij niet goed wat je met je toekomst aanmoet? Twijfel je hoe jij je toekomst het beste kunt invullen en wat het beste bij je past? FLOOR Jongerencoaching biedt ondersteuning om samen met jou te werken aan een toekomstplan. Daarnaast kunnen ze ondersteuning bieden om je in contact te brengen met organisaties of tips aanbieden om te solliciteren.

De coaches zijn verspreid door heel het land dus de kans is groot dat er ook een bij jou in de buurt is. Voor een traject betaal je €100,- óf je doet iets voor een ander voor dat bedrag.

Bekijk de website van FLOOR Jongerencoaching >>

Begeleiding naar werk, vraag hulp als dat nodig is

Bovenstaande organisaties kunnen je helpen om jezelf te ontwikkelen, ze begeleiden je naar een passende baan, helpen je met het vinden van de juiste vacature of bieden ondersteuning om je huidige baan te behouden.

De kosten voor ondersteuning kunnen per organisatie verschillend zijn. Bij de meeste organisaties dien je contact op te nemen om een schatting te krijgen van de kosten van een traject, dienst of training. Dit kun je zien als een investering in jezelf om uiteindelijk een passende baan te vinden waar jij voldoening uit haalt.

Heb jij nog vragen over werk, een passende baan vinden of het inschakelen van een partij die je kan ondersteunen? App ons gratis je vraag, wij kijken graag met je mee!
 

Maak jij gebruik van een organisatie om een passende baan te vinden of je werk te behouden? We zijn erg benieuwd wie je hiervoor hebt ingeschakeld! Laat het weten in een reactie zodat we onze lijst kunnen aanvullen.

 
Nog even verder lezen?

Op de hoogte blijven? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter.

Hulp nodig? Stuur ons een appje of mailtje.

Hulp nodig? Stuur ons een appje of mailtje, of bericht op ons Facebook:

Kom in contact met jongeren zoals jij!

Wil jij graag in contact komen met lotgenoten zodat je ervaringen kunt uitwisselen, tips kunt delen en herkenbare verhalen kunt lezen en dat allemaal in een groep met jongeren die jou écht begrijpen? Meld je aan voor de JongPIT Community op Facebook!
Scroll naar top Skip to content